Pelé
(Pelé: Birth of a Legend)

A film magyar tartalma:
Hogyan lett egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája, aki 17 évesen egy győztes góllal világbajnokká tette hazáját? Egy nehéz és küzdelmes gyerekkor után Pelé egyedi játékstílusát és legyőzhetetlen szellemét ötvözve vált valódi nagysággá, aki még saját országát is megváltoztatta.

Pelé (Pelé: Birth of a Legend) angol tartalma:
Pele’s meteoric rise from the slums of Sao Paulo to leading to Brazil to its first World Cup victory at the age of 17 is chronicled in this biographical drama.IMDb

Pelé érdekesség:
Eredeti nevén Edson Arantes do Nascimento (Três Corações, 1940. október 23. –án született) háromszoros világbajnok brazil labdarúgó. Pelé életében 1363 mérkőzésen lépett pályára és 1281 (más számítások szerint 1284) gólt szerzett, mérkőzésenkénti gólátlaga 0,94 volt.A legenda szerint szülővárosa mellékutcáiban tanult meg focizni, itt rúgta labdaként a ronggyal kitömött zoknit. Szegény családban nőtt fel, amelyben a futballnak nagy hagyományai voltak. Apja, ragadványnevén Dondinho, ígéretes középcsatár volt, de pályáját derékba törte egy sérülés. Edson már kisgyerekként is élt-halt a fociért. Anyja, labdarúgó felesége lévén, azt tapasztalta, hogy ebből a sportból nem lehet megélni, ezért ellenezte, hogy a fia is ezt a pályát válassza, ám mindhiába: Edsonnak vérében volt a futball. Erről maga Pelé később így nyilatkozott: “Focistának születtem, ahogy Beethoven muzsikusnak. Olyan nekem a futball, mint valami vallás. Imádom és istenként tisztelem a labdát.”

Pelé film szereplő(k):
Vincent D’Onofrio (Feola)
Diego Boneta (Jose)
Colm Meaney (George Raynor)
Seu Jorge (Dondinho)
Kevin de Paula (Pele)
Seth Michaels (Mario)
Vivi Devereaux (Austin Smith)
Phil Miler (narrátor (hang)
Mariana Balsa (Lucia)
Leonardo Lima Carvalho (fiatal Pele)
Felipe Simas (Garrincha)
Eric Bell jr. (Zoca (hang)
A filmet rendezte:Michael Zimbalist
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.
amerikai életrajzi film, 2015

A vélemény szent,a hozzászólás szabad!
Miután láttad a filmet, légy bátor! -mond el a véleményedet a filmről!

MEGNÉZEM A FILMET